Even voorstellen

Mijn naam is Paula Kras. Ik woon samen met mijn hond en twee katten in een groene buitenwijk in de stad Groningen. 

Als pedagogisch medewerker wil ik kinderen en jongeren een kans geven om zich te kunnen ontwikkelen vanuit hun eigen kracht. En waar kan dat beter dan binnen een gezinssituatie. Daar was een mooi idee ontstaan om voor mezelf te gaan beginnen als gezinsouder. 

Na de afronding van mijn opleiding Agogisch Werk ben ik jaren werkzaam geweest in de kinderopvang. Hier zag ik voor het eerst dat kinderen met een beperking kwetsbaarder waren dan andere kinderen. Ze hadden extra aandacht nodig om te kunnen functioneren binnen de groep. Daarna ben ik ruim 11 jaar werkzaam geweest binnen de gesloten jeugdhulperverlening. Hier is mijn missie om kinderen/jongeren te ondersteunen groter geworden. Met de ervaring die ik hier heb opgedaan wil ik kinderen/jongeren een nieuwe kans bieden om te ontdekken wat hun eigen kwaliteiten zijn en hen leren daarop te vertrouwen, zodat ook zij zelf de juiste keuzes in hun leven kunnen maken die hen een mooie toekomst zullen brengen. 

Om kinderen/jongeren beter te kunnen begeleiden heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd en met succes afgerond. Daarnaast heb ik een cursus Animal Assisted Interventions gedaan om meer handvatten te krijgen m.b.t. het betrekken van mijn hond bij de begeleiding van kinderen en jongeren.